Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

Kasut Diperbuat Daripada Rambut


Pemilik sebuah salon rambut kecil di kota kecil Taichung Taiwan, Tsai Shiou-ying telah berjaya menarik perhatian media dengan serangkaian karya seninya yang asli yang diperbuat daripada rambut manusia.

Sepasang kasut tinggi ini mengambil masa sebulan penuh untuk membuat, dan Tsai Shiou-ying memerlukan rambut daripada tiga orang, biasanya diambil daripadan teman dan jiran tetangganya. Beliau mengatakan hanya rambut asli sahaja yang dapat digunakan untuk menghasilkan karya seninya yang luar biasa ini.