Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

5 Makanan Paling Menjijikkan Di Dunia

Ada sesuatu yang tidak betul dengan dunia yang kita tinggal ini. Sebab ada manusia yang makan sesuatu yang menurut orang kebanyakan adalah sesuatu yang menjijikkan. Berikut adalah diantaranya..

Balut (Camboddia)

Telur-telur ini sengaja dibiarkan sehingga embrio di dalamnya wujud. Kemudian dimasukkan ke dalam air mendidih. cara untuk memakannya ialah dengan diletakkan sedikit garamt. Makanan ini dimakan untuk suatu upacara di daerah setempat.

Black Pudding (England)

Sosej ini dimasak dengan darah, lalu membeku ketika didinginkan. Ini adalah makanan untuk sarapan pagi.

Surstromming (Sweden)

Ikan yang dibusukkan di dalam tin dalam jangka waktu yang lama. Mereka mengatakan bahawa baunya sangat membangkitkan selera.

Baby Mice Wine (Korea)

Ini adalah minuman tradisional Korea dan China yang digunakan untuk kesihatan. Minuman ini dibuat dengan cara memasukkan hidup-hidup anak tikus yang baru lahir dan belum terbuka kelopak matanya ke dalam botol sake.

Scrapple (Amerika)

Pengisi roti ini adalah macam agar-agar yg dibuat dari bahagian tubuh babi (bibir, mulut, atau bahagian organ lainnya) yang dimasak sebentar lalu dituangkan dalam cetakan untuk dikeraskan.