Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

Akar Pokok Seperti Bayi


Seorang petani di China Zheng Dexun,63 tahun terperanjat kerana menemui akar pokok herba yang sangat mirip seorang kanak-kanak.Akar herba berasal dari jenis “Knotweed china” ,digunakan secara meluas sebagai penyembuh berbagai penyakit.


“Saya terkejut akar itu begitu besar dan sangat jelas seperti kanak-kanak lelaki,ia lebih besar dari cucu saya” katanya.

Tinggi akar tersebut 62 cm. Kelihatan jelas tangan, kaki, dan kepala. Zheng berkata:

“Saya tidak tahu apakah itu baik atau buruk untuk menggali akar knotweed Cina yang kelihatan seperti manusia,atau saya masukkan kembali ke dalam bumi.! ”