Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

Cara-cara Nak Top-up RM10 Boleh Tahan Sebulan

Org kata pkai line lg save dr prepaid..tp korg msti trperanjat dgn ape yg bakal aku citerkan ni..

top-up RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan...
Top-Up RM20 ble tahan tiga bulan....
member2 aku boleh ketawakan aku masa mula2 aku cakap tips ni dulu...
tah2 korg pn sama jugak ketawakan aku....tak per!!!!!!! tak caya sudah!!!!
aku tak rugi sesen pn.....korg yg rugi sebab tak cuba try buat dulu....

tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..
mgkin rezeki aku aritu kot!!,tapi tak jugak...aku dah cuba buat 4/5 kali dah, member ajr camne nk buat crossing account, coz dia keje kt bhgn System Development Telecom,
namanya dan syarikatnya terpaksa di rahsiakan atas sebab2 keselamatan.

kekdg aku tlg gak member trdekat topup, tp aku amik untung sket aar..
buat modal Top-Up untuk bulan depan....hehe

Ok lah!! secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI
untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg aku tak tau, ingat??
orang tamak selalunya rugi (kata orang tua2).

timing nya, korg blh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas saja dlm kul antara 3am dan 4 am sahaja. (ingat tu!!)
coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try & error.

1) beli topup RM 10...gesek & ready.
2) korg type <**REC RM10**# > , then send to 2888 (kalau Celcom ler)
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin.
4) pastu korg type <**REC RM10**##> < *123456#> msuk kan 6 digit td, send 2888
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya ; <01234567891023> cuma tambah (*#) di no akhir topup number & send to 2888
6)tak lama pastu diorg akn reply;

>> "tengkorak kau berjambul.. ingat ni company Pak Lah Hang yg punya ke?
nk msuk toilet pun kene byr 20sen tau!!, ni senang2 kau nk topup 10 ringgit nak pakai seumur idup plak tu!! bnyk cantik muka kau"<<

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu..
boleh kecik ati kita tau!! ignore je msg tu... buat2 pekak jer...
kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari diatas dlm pelbagai bahasa yg ada dlm malaysia kita ni....
blh menitik air mata kita beb.... wa cakap lu....

ok!! teruskan membaca k?? ammaakkkk

gravatar

hamper2 maw salen sudaa. hampes

gravatar

Hahahahahahahaha.. Dalam dunia ni mmg takde mende yg free.. ;p

gravatar

haha. mmg ar ank ni. licik sngguh ank. huahaha.

gravatar

myesalnye bce...waaa

gravatar

fuh semangat gua bace...

gravatar

ceh,yeye je bce dgn pnoh semgt ingin taw td~haha

gravatar

hahha..xper2..bgos2..asalkan semangat tu ade..