Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

Video Karam Singh Walia Diugut Mohon Maaf Pada Orang Melayu

Orang yang dihormati seperti Mr. Karam Singh bercakap hanya melalui skrip malangnya apabila tidak ada skrip tersingkaplah kebenarannya... amat malang tahap 1Malaysia.Dalam video ini Mr Karam di minta untuk memohon maaf atas pernyataan dia ketika dia mabuk di Restoran Al-Bidayah Andalas, Klang.Mr Karam Singh Walia berkata bangsa Melayu bukan berasal dari Malaysia dan juga bukan berasal dari Indonesia.Terus naik berang orang Melayu dekat kedai tu!! Mr Karam Singh Walia pon mengamuk jugak sebab ada seorang mamat tu kata dia maki perkata lancau dan sakai kepada orang Melayu ketika dia mabuk...tetapi mr Karam menafikan bahawa dia tidak mengatakan perkataan tersebut!!! Tapi satu benda bagusnya kalau nak tahu perangai sebenar orang tengok perangai time mabuk.Jadi konfirm Karam Singh tak suka Melayu.



video

gravatar

karam singh walia mungkin salah bila mngtuk bngsa lain
x kesah la spe2 pn yg kna kutuk bngsa sndiri confirm akan marah
tp tnya diri kte balik. btul ke kte x pnh kutuk bngsa lain..
manusia x perfect n stil akan salahkan org lain jgk
'Jadi konfirm Karam Singh tak suka Melayu.'
dgn ayat ni,sy nk tnya blk, adakah awk ske sume bngsa lain tnpa ada sdikit prasaan prejudis
bg sy , nilai agama yg lebih pnting...
islam pn x mngajar mnusia utk berlebihan dlm ssuatu perkara, tak taksub sgt dgn apa2..
tp ble da taksub sgt, cmni la jd nye
n dia pn da minta maaf...
wallahualam