Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

The Quick Brown Fox Jumps Over The Lazy Dog




Pelik semacam je tajuk post aku kali ini.:)


Adakah anda perasaan apa keistimewaan ayat di atas.?


cepat pikir sambil tengok gambar ni...:)





Boleh tak.?

Tak boleh.?

ok la,senang cerita. untuk pengetahuan , ayat di atas mempunyai kesemua huruf bermula dari A hingga Z.Tidak percaya.? cuba anda semak semula ayat di atas.

Ayat di atas digunakan untuk menguji mesin taip(ini masa zaman agak kuno dahulu.:)

Pada zaman moden, digunakan untuk menguji keyboard samada berfungsi atau tidak. (ini untuk expert ni, kalau aku tekan je satu² dari kiri ke kanan..:)

Satu lagi fungsinya adalah untuk memperlihatkan sampel font.

kalau anda masih tidak percaya cuba anda buka folder font dalam komputer anda.kat mana.?

P kat C > Windows > Fonts




gravatar

Menarik sekali!!