Like My Facebook Page

Anda follow blog saya, saya akan follow blog anda kembali. =)

Tazkiyatun Nafs

Satu persoalan timbul dalam benakku,“ Layakkah kita menagih cinta insan seandainya cinta Tuhan belum tergapai?Sedangkan cinta Allah adalah segalanya, cinta Rasul lambang cinta kepada-Nya, cinta ibu bapa tulus selamanya, cinta saudara ukhwah kerana-Nya dan cinta pada’nya’ pelengkap kasih-Nya…Hamparkanlah cinta kepada Yang Selayaknya..Jadi,jika mengharap cinta sejati, dambalah kasih Ilahi, itulah cinta hakiki..tepuk dada, tanya iman, tanya akal fikiran, tanya hati, tanya diri sendiri…Sejauh manakah taraf cinta kita ini? ”
gravatar

Kesan Kejatuhan Empayar Uthmaniahgravatar

FIFA World Cup & Olimpik Yang Penuh Unsur Zionisme

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum w.b.t.


2,3 hari ini saya ada mendengar ura-ura yang mengatakan bahawa pada logo FIFA Worl Cup Afrika Selatan tahun ini terdapat unsur-unsur freemason dan zionisme. Namun, hari ini baru saya sempat melihat dan mendapatkan maklumat yang diperlukan. Sedang membaca di blog Ust Shaari saya membuka video tersebut di youtube, dan terdapat video yang berkaitan dengan Fifa. Jadi saya sertakan sekali beberapa maklumat tambahan yang saya perolehi hasil cari di Internet.

Dan beberepa penemuan agak mengejutkan namun sudah boleh dijangka kerana saya telah menonton dokumentari The Arrival yang telah membongkar unsur anti-tuhan dan gerakan freemason yang telah menguasai dunia dan sedang belegar-legar disekeliling kita dan tanpa kita sedari ia boleh juga berada didalam dan pada pakaian kita. JAdi berhati-hati dengan setiap tingkah laku dan barangan yang kita gunakan.
World Cup 2010 pujaan dunia bermula 11 Jun ini. Saya sendiri sedang tercari-cari pasukan pilihan. Yang penting, dalam keghairahan menonton dan demam bolasepak, saya mengingatkan diri saya dan rakan-rakan teman peminat bolasepak supaya jangan sampai tanggungjawab mengambil berat isu-isu ummah turut demam sama kerana saya bimbang ada agenda 'turning point' musuh-musuh Allah khususnya Secret Societies dan The Committee of 300 ketika dunia menumpu pada South Africa.

Seperti UMNO dan BN yang sering mengalihkan tumpuan petugas-petugas pilihanraya setiap kali menjelang Pilihanraya Umum dan Kecil dengan menghantar berpuluh-puluh bas yang dikatakan pengundi hantu. Maka, zionis @ Israel laknatullah lebih-lebih lagi mahu mengalihkan tumpuan ummat manusia dan ummat Islam kepada bola daripada melakukan kerja-kerja yang lebih berfaedah.

Jahbulon was a ritual freemasonic god. Jahbulon represents the devil.

Horus was a popular Egyptian god who was the son of Osiris and Isis. Osiris and Horus were both solar deities. Osiris was the setting sun, Horus the rising sun. The Pharoah was considered to be an incarnation of Horus (also known as “Amen-Ra,” the sun god). The story of Horus can be found in “The Egyptian Book of the Dead (also known as the “Papyrus of Ani”) written over 3,000 years before the birth of Jesus.2012 = 2102 = ZION = ZION + IS + REAL = ZIONIS ISRAEL. Serangan ke atas Freedom Flotilla adalah 'presented' plan proksi Dajjal utk memerintah dunia, berpindah dr AS ke Israel sebagaimana pandangan Shekh Imron Hussein. Konspirasi Allah akan musnahkan konspirasi Yahudi.The Global Voice of the Jewish Community desak Amerika putuskan hubungan dengan Anwar krn isu APCO. Ini bererti, DSAI perlu 'bersedia' dgn risiko nyawa krn mata2 Mossad sdg memburu.


Ini pandangan saya yang logo olimpik jika dibaca mengikut turutan boleh juga menghasilkan perkataan ZION.


Sumber Asal : Ust Shaari.

gravatar

Trend Selipar CROCS

Kasut crocs yang menjadi trend di Malaysia kini kerana ianya mudah dipakai dan selesa. Malah kat SARJANA sendiri ia sudah mula menjadi trend.Di mana-mana orang menjual kasut crocs ni, di pasaraya, di pasar malam malah di tepi-tepi jalan. Ada jer canopy segera dipasang untuk menjual kasut crocs.
Kalau dah di pasar malam tu terang-teranglah ia adalah kasut crocs tiruan. Berhati-hati membeli kasut crocs tiruan ini kerana saya mendapat email berkenaan lambang crocs tiruan ini yang ada iras-iras kalimah Allah. Mungkin orang kata saya ni terlalu sensitif, takpelah bab-bab agama ni kita memang perlu sensitif terutama ianya akan dijadikan alas kaki.
Kalau entri di isuhangat semalam berkaitan kucing ada kalimah Allah, oklah. Ini benda ciptaan manusia yang kemungkinan disengajakan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab sengaja untuk menghina kesucian Islam
Ini adalah logo crocs yang ori..
Ini pula logo crocs yang dimaksudkan
kasut crocs

gravatar

Iron Baby : Filem Terbaru???

Bagi sesiapa yang baru sahaja menonton filem Iron Man 2, tentunya terkejut mendengar berita ini. Manakan tidak, baru sahaja Iron Man 2 ditayangkan bulan lepas, tup² keluar pula khabar angin filem seterusnya akan ditayangkan lagi, kali ini Iron Baby pula. Langsung tiada publisiti, main hentam je nak tayang.Filem ini dikuatkan lagi dengan trailer yang terlepas ke pengetahuan umum.
Sila tengok video dibawah untuk mengesahkan wujudnya Iron Baby ini.Bagaimana, sudah habis tengok trailer filem ini.?
Tentu mendebarkan bukan.?
Kalau tidak mendebarkan pun, ada ke yang geram tengok baby comel tu..:)

Sekadar hiburan semata².
kreatif juga siapa yang buat ni.:)

Korang perasan kan muka depan trailer dah macam ni.:)


Terpikir juga, kalau la filem ini betul² dikeluarkan agak²nya dapat menyaingi Iron Man 2 tak.:)